1 april 2022

Bouter Bouw 100 jaar

Bouter Bouw vierde op 1 april 2022 het 100-jarige jubileum. Het werd een feestelijke dag met alle familie, collega’s, opdrachtgevers, onderaannemers en leveranciers.

Op deze dag overhandigde Hans Bouter een cheque aan de wethouder van Duurzame Verstedelijking, Ruimte en Wonen, Fleur Spijker. Deze cheque heeft een waarde van maar liefst 12.000 euro. Dit bedrag zal ten goede komen aan de kinderen van de vluchtelingen, die momenteel gehuisvest zijn aan de Schipholweg te Leiden. Hier is voor de kinderen een kleine “bioscoop” gerealiseerd. Dit waanzinnige bedrag is mede mogelijk gemaakt door de gulle giften van alle relaties.

Naast het feest maakten we een digitaal magazine met verhalen over toen en nu. Met beelden van het gezin, de Bouter club en de opdrachtgevers.

BEKIJK HET MAGAZINE
bouter bouw cover

Over het boek

In het magazine blikken alle betrokkenen terug op 100 jaar Bouter Bouw. Er is een interview met Hans Bouter, de huidige directeur, die terugblikt op de afgelopen jaren en welke rol zijn opa Henri Cornelis, maar ook zijn vader, moeder en broers in het bedrijf hebben gespeeld. Daarnaast is er aandacht voor het gezin. Zoon Zino zegt: ‘Barbequeën doet hij het hele jaar, zelfs in de winter. Dan staat hij met een lampje op zijn hoofd buiten bij de grill.’

Verder komen zijn broers, de medewerkers, onderaannemers en klanten aan het woord. Ze vertellen over hun band met Hans en het bedrijf. ‘De mensen van Bouter Bouw denken mee en hebben oog voor detail.’

En natuurlijk werpt het magazine ook een blik op de toekomst. Zonen Gyan en Zino zien het wel zitten om Hans op te volgen. Ze doen allebei al klusjes voor het bedrijf. ‘Ik wil net als Hans onderaan beginnen, van timmerman naar aannemer. Maar eerst mijn middelbare school afmaken.’

Quotes uit het boek

Ik heb altijd veel waardering voor Hans gehad. Hij was een jong broekie die de zaak is gaan leiden. En dat doet hij perfect. We hebben een goede band opgebouwd. Ik werk graag met hem, we hebben nooit problemen gehad. En het is altijd gezellig werken met zijn ploeg.

Piet Kluivers, onderaannemer van Bouter Bouw
Piet Kluivers, onderaannemer van Bouter Bouw

Met de mensen van Bouter Bouw is het altijd gezellig. Vaak is het werk voor langere tijd, dan trek je twee weken of langer met elkaar op. Hans heeft veel stucadoors gehad, maar blijft bij mij hangen. Hij is loyaal aan mensen, als je goed voor hem bent is hij dat ook voor jou.

Arie Siera van SieraSTuc
Arie Siera van SieraSTuc